Auto-Created-3
29 Eylül 2018 ( 1714 izlenme )
Reklamlar

Gece Uyumadan Önce Sarımsağı Bütün Halde Yutarsanız

Gece Uyumadan Önce Sarımsağı Bütün Halde Yutarsanız

Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre, şifa deposu olarak bilinen sarımsakla ilgili ortaya ilginç bir iddia öne sürüldü. Sarımsağı tek başına yutmak zararlı mı?

Birçok hastalığın çaresi olan sarımsağı gece uyumadan önce tüketeceğiniz takdirde vücudunuza sağlayacağı katkıları biliyor muydunuz? İşte uyumadan önce sarımsak yutmanın faydaları…

– Saçlardaki dökülmeyi engelleyecek ve ışıl ışıl bir görünüm kazandırarak saçların parlamasını sağlayacaktır.

– Bağışıklık sistemi rahatsızlıklarının neden olduğu saçkıranın görülmesini önler. Böylelikle saçlar daha güçlü ve gür çıkacaktır.

– Kişi zehirlendiği zaman sarımsak yutarak zehirlenmenin önüne geçebilir.

– Grip, nezle, soğuk algınlığı ve difteri gibi rahatsızlıkların tedavisini hızlandırır.

– Gün içerisinde sarımsak yutmak kanserin önüne geçecektir.

NOT: Gereğinden fazla sarımsak yutulursa kişide birtakım mide rahatsızlıkları oluşabilir. Gastrit ve reflüsü olanlar en fazla bir diş sarımsak tüketmelidir.

Sarımsak Nasıl Yutulur?

12 diş sarımsağı bıçakla küçük küçük kesin, bir bardak suyla bu sarımsakları hap gibi yutun.

Sarımsak doğal antibiyotiklerdendir. Bağışıklık sistemini güçlendirip hastalanmayı önler.
Sarımsak damarları genişletir, kan akışını hızlandırıp tansiyonun düşmesine yardımcı olur.
Prof Dr. Ahmet Maranki de sarımsak yutmanın çok faydalı olduğunu bildiriyor. Sarımsak yutmanın faydaları hakkında şu bilgileri veriyor; Sarımsak mikrop öldürücü özelliğiyle, vücudu çeşitli hastalıklara karşı korur. A, B, C gibi vitaminler, bol iyot ve kükürt gibi doğal antioksidan içerikleriyle bedeni temizler. Sarımsak sindirimi kolaylaştırır, kabızlığı giderir. Kanı sulandırır, temizler, damar sertliğini giderir. Bağırsaklardaki zararlı bakterileri yok eder. Ateşi düşürür. Yüksek tansiyona iyi gelir. Kanserden korur.Ses kısıklığına şifadır.Sivilcelerinin üzerine sarımsak olduğu gibi sürülürse, yara izi bırakmadan sivilceleri yok eder.
Sarımsak damarların doğal yoldan açılmasını sağlayıp, damar tıkanıklığını engeller.
Sarımsak antiinflamatuar içeriği ile ltihaplanmayı önleyen, mevcut iltihabı gideren bir besindir.
Sarımsak anti aging özelliği sayesinde yaşlanmayla savaşıp, cildin yaşlanmasını geciktirir.
Sarımsak yaraların daha çabuk iyileşmesinde etkilidir. Açık yaraların üzerine direkt sarımsak sürerek enfeksiyonun yayılması durdurulabilir.
Sarımsak vitamin, mineral ve aminoasitlerden açısından çok zengindir, vücudun ihtiyacı olan vitaminle mineralleri doğal yoldan karşılar.
Sarımsak kemik sağlığını korur ve kemik erimesini engeller.
***
FİLİZLENMİŞ PATATESLE YEMEK YAPTI 30 DAKİKA GEÇTİKTEN SONRA BEDENİNDE OLANLARA İNANAMAD... aman dikkatI.
Mutfakta beklerken filizlenen patatesler yenir mi? Uzmanlar filizlenmiş patatese karşı uyarıyor.

Nottingham Trent Ünviersitesi'nden bahçe bitkileri uzmanı Caroline Wright filizlenmiş patatesle ilgili çok önemli uyarılarda bulundu.
 
Işık, patateslere nüfuz ettiğinde zehirleyebilecek bir kimyasal olan solanin üretimini tetikler.
 
Bu sebeple patatesler karanlık ve serin ortamda muhafaza edilmelidir. Pek çoğumuz patatesin havuç gibi yer altında yetişen kök sebzesi olduğunu düşünür. Ancak aslında "yumru kök" olarak bilinir.
 
Bu yumru kökler yer altında şişer ve ana bitki öldüğünde kalmaya devam eder.Bu sayede kış ayları geldiğinde yumru kökler soğuktan etkilenmez ve hayatta kalmayı başarır.
 
Çoğumuz patatesin karbonhidrat açısından zengin olduğunu da biliriz. Bunun sebebi kış ayını geçirecek kadar besin depolamak zorunda kalmalarıdır.Patatesler filizlenince ne olur?
 
Patatese yakından baktığınızda üzerinde minik noktalar olduğunu görürsünüz. Bu noktalar kök boğumlarıdır. Yer üstündeki bitkilerde bu boğumlardan yeni yapraklar ve dallar çıkar. Eğer patatesi de aydınlık yerde bekletirseniz zamanla bu noktalardan filizler çıkar.
 
Evdeki ısı sebebiyle tetiklenen büyüme güneş ışığı da söz konusuysa hızlanacaktır.

Peki, patates filizlenince neden yememeliyiz?
 
Güneş ışığına maruz kaldığında yumru kök bitki olan patateste bir dizi fizyolojik reaksiyon meydana gelir.
 
Klorofil üretimi yeşil renk oluşumunu tetikler. Yeşil renk zararlı değildir, aksine demir gibi faydalı minerallerin artışını sağlar.Ancak gün ışığı ve ısı patatesteki solanin üretimini de tetikler. Solanin, fazla miktarda tüketildiğinde zehirlenme belirtilerine neden olur.
 
Mide bulantısı, ishal, kusma, mide krampları, boğazda yanma, baş ağrısı ve baş dönmesi görülebilir.Bu kimyasal patatesin kabuklarının hemen altında daha yoğun miktarlarda bulunur.Bu sebeple rengi yeşile dönmüş ve filizlenmiş patateslerin tüketilmemesi önerilmektedir.

Milliyet

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AK Parti'nin son oy oranı ÇÖPE ATMAKTAN VAZGEÇİN! MUZ KABUĞUYLA SADECE 1 HAFTADA ÇÖZEBİLECEĞİNİZ 6 PROBLEM Dünyayı ayağa kaldıran rapor ortaya çıktı! 'İç savaş çıkacak' TBMM'deki terör eylemi ile ilgili Başsavcılıktan flaş açıklama!