Auto-Created-3
21 Nisan 2019 ( 726 izlenme )
Reklamlar

Petrol fışkıran yere beton dökmüşler

Petrol fışkıran yere beton dökmüşler


 
Yıllardır söylenti olduğu zannedilen bulunan petrollere beton döküldüğü haberi meğerse doğruymuş kimi yerlerde petrol az diyerek beton dökülmüş kimi yerlerde büyük bir ihanet ten dolayı üzerine beton dökülerek kapatlıl mış işte o yerleri tek tek böyle ifşa ediyoruz. 

Kulaktan kulağa hep söylenir dururdu da inanmazdık: “Türkiye’de petrol kuyusu açtılar. Petrol çıktı, gözlerimizle gördük ama Türkiye zengin olmasın diye üzerine beton döküp gittiler.” Meğer doğruymuş. Hakikaten petrol çıkan kuyular beton dökülüp kapatılmış.

Türkiye’nin doğu sınırında neredeyse 0 noktasında bile petrol çıkıyor. Irak, Suriye petrol zengini. Azerbaycan keza öyle. Hem petrolü var, hem gazı. Romanya’da bile petrol var. Son olarak Güney Kıbrıs Akdeniz’de inanılmaz zengin gaz yatakları buldu. Peki Türkiye’nin neredeyse 4 tarafı petrol ve gazla çevriliyken Türkiye’de petrol ve gaz bulunamaması tuhaf değil mi? Önce TPAO, ardından uluslararası şirketler sismik raporlar doğrultusunda Türkiye’nin pek çok yerinde kuyular açtı.


 
Karadeniz’de de petrol arandı. İlk etapda bazen çok sevindirici ön haberler de geldi. Ancak, hatırı sayılır bir rezerv petrole ne yazık ki şu ana kadar rastlanmadı. Yine de Türk insanı, Türkiye’de petrol olduğuna inanıyor. Hatta bu petrolün maksatlı olarak çıkarılmadığını düşünüyor. Bir de kulaktan kulağa yayılan şöyle bir efsane var. Kuyu açtılar. Petrol de çıktı ama nedense petrol çıkan kuyuyu üzerini beton döküp kapattılar…

Bakın Kastamonu’da hâlâ konuşulan ve inanılan hikaye şu: 1958 yılında Amerikalılar Küre dağlarında 11 kuyu açtı. Kuyulardan petrol de çıktı. Halk kuyulardan petrol çıktığını bizzat gördü. Hatta köylülere, “Hadi zengin oldunuz petrol denizinin üzerinde oturuyormuşsunuz” da dendi. Ama nedense sonra bir anda kuyuların üzerini betonla kapatıp mühürleyip gittiler…

Meclis’te bu konuyla ilgili soru önergesi bile verildi.Peki bunu niye yapsınlar.Bir kuyu açmanın en az 4050 milyon dolardan başlayan, 200300 milyon dolarlara kadar çıkan maliyeti varken petrol çıkan bir kuyunun kapatılması akla yatkın mı?Gerçek şu ki; açılan kuyular evet ekonomik değilse betonla kapatılıyor. Ancak bu kapatma işlemi Petrol Kanunu gereği yapılıyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Trump'ı ters köşe yapan mektup: Bu karar bizi yakar! Akparti de BOMBA olay İşte sorunun cevabı NASA şaşkına döndü! Türk bilim insanına sordu