Auto-Created-3
28 Şubat 2019 ( 491 izlenme )
Reklamlar

Mide Şişkinliğinin Gerçek Sebebi buymuş Mutlaka okuyun..

Mide Şişkinliğinin Gerçek Sebebi buymuş Mutlaka okuyun..
Yemeklerden yarım saat sonra hissedilen, karın üst kısımlarında ve göbek çevresindeki gerginlik ve şişkinlik şikayetlerinin çoğu zannedildiğinin aksine mideye bağlı değildir. Kabızlık, hazımsızlık ve şişkinlik şikâyetlerinin birçoğundan sorumludur.

Mide çıkışında boşaltımı engelleyen bir hastalık mevcut değil ve mide ileri derecede sarkmamış veya genişlememiş ise hazımsızlık ve şişkinlik şikâyetlerinin kaynağı genellikle mide değildir. Sindirim salgılarının az salgılandığı veya barsak sistemini ilgilendiren dolaşım sisteminde yetmezliğe neden olan bazı hastalıklar çok az da olsa hazımsızlık ve şişkinlik şikâyetlerine neden olabilir.Karın ağrısı, mide kramplarına neden olur. Sıklıkla kalp krizi ya da apandis, safra kesesi ağrısı ile karışır.

İşte, mide şişkinliği nedenleri ve tedavisi;
Mide şişkinliği beslenme, reflü, kabızlık gibi nedenlerle oluşabilir. Bağırsaklarda sindirilmeyen ya da yarı sindirilmiş besinler kaynaklı oluşabilir. Su tüketiminde olan düşüklük mide şişkinliğine neden olur.Laktoz toleransı, obezite, gıda alerjisi,

Sağlıksız sindirim, hava yutma, gazlı yiyecek ve içecekler, bağırsak parazitleri,

Kabızlık, hassas bağırsak sendromu, bağırsak tıkanıklığı, çok tuzlu ve işlenmiş gıdalar, düşük proteinli beslenme başlıca mide şişkinliği nedenidir.Mide kanseri, tümörler ve şişen organlar mide şişkinliği yaratabilir.

Mide şişkinliği belirtileri:Midede şiddetli kramplar, karın ağrısı, gaz oluşumu, ishal, hazımsızlık, nefes almada güçlük, bel ve göğüs, sırt ağrıları başlıca mide şişkinliği belirtileridir.

Kanlı dışkı, kusma, ishal, mide ekşimesi ve ani kilo kaybı varsa vakit kaybetmeden hemen hastaneye gidilmelidir.
Mide şişkinliği tedavisi ve tavsiyeler:
Bol lifli gıdalar tercih edilmelidir. Lifli gıdalar sindirimi kolaylaştırır ve boşaltım sistemini çok daha iyi çalıştırır.

Günde en az 8 bardak kadar su tüketilmelidir. Bitki çayları da içilebilir. Düşük sodyumlu çorbalar da kullanılır. Gazlı içeceklerden de uzak durulmalıdır.

Taze yiyecekler yemelisiniz. İşlenmiş gıdalar, şarküteri ürünleri mideyi rahatsız eder.
Egzersiz yapmak, bağırsak hareketlerini düzene sokar.

Laktozu olmayan sütü bol bol kullanabilirsiniz. Donmamış yoğurt, eski kaşar az miktarda laktoz içerir bu nedenle yenilebilir. Normal süt, yoğurt midede şişkinlik yapar.

Adet öncesi kadınlarda karın bölgesinde sıvı birikimi olur. Bu da mide şişkinliğine neden olur.

B grubu, magnezyum ve kalsiyum kullanan kadınlarda şişkinlik olmaz.
Mide şişkinliğini önlemek için çok sıcak ve çok soğuk yemekler tüketilmemelidir. Çok sıcak yiyecekler hava yutmaya neden olur.

Baklagiller, karnabahar, lahana, fasulye, kavun gibi yiyecekler mide şişkinliğine neden olur. Mide şişkinliğine yol açan gıdalar, özellikle akşam yemeklerinde kullanılmalıdır.
Rezene, dulavrat otu mide şişkinliğine iyi gelir. Dereotu, zencefil ve tarçın mide şişkinliğine iyi gelir. Ihlamur ve nane çayı da sindirimi kolaylaştırır.

Şişkinliğe ilavetten karın ağrısı, kusma ve bulantıda görülürse bunun bir çok sebebi olabilir.
1) Mide tahribatı
2) Bağırsak hasaslşması
3) Alkol
4) Stres nedeniyle hava yutma
5) Besin allerjisi
6) Bağırsak mantarları
7) Pankreas zafiyeti
😎 Kimyasal ilaçlar, özeliklede antibiyotikler
9) Bağırsak mukozasının tahribatı
Bu önemli bilgi ve yöntemlerden daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

"İnşallah İbrahim Kalın olmaz!" Rus istihbaratı ilk kez duyurdu: Türkiye olmasaydı… ABD'li Wall Street Journal yazdı! Brunson işi tamam Erdoğan çok sert çıktı: 'Defol oraya git'