Auto-Created-3
19 Aralık 2018 ( 798 izlenme )
Reklamlar

KANSER UZMANINDAN KORKUTAN UYARI: YEMEYİN, YEDİRMEYİN! BÜYÜK TEHLİKEYİ AÇIKLADI

KANSER UZMANINDAN KORKUTAN UYARI: YEMEYİN, YEDİRMEYİN! BÜYÜK TEHLİKEYİ AÇIKLADI
Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, tavuk yememe konusunda uyarılarda bulundu.


Kanser başta olmak üzere birçok hastalığın arkasında sağlıksız gıdalar olduğunu söyleyen Doç. Dr. Yavuz Dizdar, Kendisine sorulan soruları şu şekilde yanıtladı: 

* Tavuklar konusunda çok spekülasyonlar yapılıyor. Yediğimiz tavuklar sağlıklı mı? 
Tavuk diye satın aldıklarımız aslında piliç, biz onları tavuk zannediyoruz. Büyümeleri amacıyla genetiği değiştirilmiş soya ile beslenen, 'sağlıklı kalsın' diye antibiyotik verilen piliçlerden tümör fışkırıyor. Hiçbir besleyici özelliği olmayan piliçler bağ dokumuzun çözülmesine, hücrelerin coşarak tümöre, kansere dönüşmesine yol açabilir. Sorun yemde, hayvanda değil. Bebek dokusuna sahip piliçler 40 günde kesiliyor. Ergenlik aşamasına geçemiyorlar. 20 dakikada pişen piliçler ne kadar sağlıklı olabilir? Tavuğun besleyici olgunluğuna geçmesi en az 4 ayda olur. 

* Kısa sürede pişmesinin ne gibi bir sakıncası olabilir? 
Eskiden tavuk 2 saatten önce pişmezdi. Buna yanıt olarak 'körpe hayvan' deniyor. Oysa körpelikle alakası yok. Tavuklar nasıl oluyor da, yumurta hızında pişiyor? Burada üretimde kullanılan antibiyotiklerin bağ dokusunun gelişimini engelleyici özellikleri işin içine giriyor. Antibiyotikler bir dönem 'hayvanı büyütme amacıyla' da kullanılmış, bunun sonlandırılması bile 2006'da, koruyucu antibiyotik verilmesi ise hala sürmekte. Endüstri kesimden bir hafta önce antibiyotik verilmesini durdurduğunu söylüyor, ama dokunun içindeki antibiyotiklerin arındırılması mümkün değil.

* İnsanların içtiği antibiyotikler mi tavuklara veriliyor?
Bu antibiyotikler insan tedavisinden yıllar önce çekilmiş olan ilaçlar. Çünkü enfeksiyon tedavisi görenlerde kas kirişlerinde kopmaya neden olmuş. 6065 kişide topuk kirişi kopunca antibiyotik piyasadan çekilmiş. Fakat o antibiyotiğin üretimi durdurulmamış, besicilikte kullanılmaya başlanmış. Hayvanlarda beslemenin bir döneminde veriyorlar. Bağırsağın metabolizmasını baskılıyor. Çünkü hayvanın kendi bağırsağındaki normal mikropları ortadan kaldırdığınızda harcadığı enerji azalıyor, bağırsağın geçirgenliği artıyor. Bu da daha hızlı büyümesini sağlıyor. 

* Başka ilaçlar da kullanılıyor mu? 
Piliç üreticileri çabuk büyümeleri için GDO soya kullanıyor. Bu zaten işi daha baştan tartışılır hale getiriyor. Çünkü GDO'lu mısırın farelerde kansere neden olduğu, hormon sistemini bozduğu kanıtlandı. Ama iş burada kalmıyor. Tavukların büyümesinin hızlandırılması için sentetik maddeler vermek durumundalar. Mesela metiyonin denen sülfürlü bileşiğin "hidroksi analogu" diye bir sentetik türevini kullanıyorlar. Hastalıklara davetiye çıkartıyorlar..
TAKVİM

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

ABD 4 bin 500 askerle Dedeağaç'a yanaştı! DAHA MEZARA GİRMEDEN KABİR AZABI ÇEKEN CENAZE! Fatih Portakal ilk kez canlı yayında açıkladı Sık sık baş ağrısı yaşayanlar dikkat!