Auto-Created-3
19 Mart 2019 ( 182 izlenme )
Reklamlar

İthal ediyorduk! Artık dünyaya satıyoruz!

İthal ediyorduk! Artık dünyaya satıyoruz!


1 / 51
Türk mühendisleri tarafından geliştirilen teleskopik yükseltme sistemleriyle bu alandaki ithalatın önüne geçilirken, kısa sürede ihracat başarısı yakalandı.

 



2 / 51
MILMAST, Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (SAHA İstanbul) tarafından organize edilen SAHA EXPO 2018'de teleskopik yükseltme sistemlerini (mast) tanıttı.

 

İleri mühendislik şirketlerinden FİGES AŞ, 2015'te teleskopik yükseltme sistemlerinin bir iç proje olarak geliştirilmesine yönelik adım attı. Bu konudaki çabalar önce ürüne ardından MILMAST markasına dönüştü ve sistem uluslararası savunma sanayisi pazarına tanıtıldı.

 

Teleskopik yükseltme sistemleri askeri ve sivil alanlarda kullanılmak üzere geliştirildi. Yurt dışından ithal edilen sistemler, mekanik tasarım ve ürün geliştirme ekibi tarafından tasarlandı ve üretildi. 

 
3 / 51
İleri teknoloji elektromekanik karbon kompozit teleskobik yükseltme sistemleri ağır yükleri emniyetli şekilde taşıyabiliyor. Yüksek mukavemetli, dengeli, düşük bakım gereksinimli sistemler, 315 metreye kadar yükselebilen geniş bir ürün yelpazesine sahip bulunuyor.

 

Askeri standartlara uygun üretilen sistemler, eğimli arazilerde, yüksek rüzgar yüklerinin olduğu ağır ve zorlayıcı çevre koşullarında görev yapabiliyor. Farklı boy ve taşıma kapasitelerinde üretilen sistemler, savunma sanayisinin yanı sıra mobil haberleşme ve telekomünikasyon sistemleri, itfaiye araçları, denizcilik ve sivil gözlem uygulamalarında da üstün kullanım özelliklerine sahip bulunuyor.   

 

MILMAST, patentli kilitleme sistemiyle rakiplerine kıyasla teknik üstünlük sağlıyor.

 



4 / 51
İlk kullanan ASELSAN oldu

 

MILMAST'ın ilk kullanıcısı İhtar AntiDrone Sistemi'yle ASELSAN oldu. ASELSAN'a bu yılın şubat ayında teslimat yapıldı. Bu yıl yaklaşık 200 adet mast teslimatı gerçekleştirildi. 

 

Sistem, Türkiye dışında aralarında Kazakistan, Endonezya, Kuveyt ve Güney Kore'nin bulunduğu ülkelerde görev yapmaya başladı.

 

Yaklaşık 300 mast siparişine sahip olan MILMAST, bir o kadarlık potansiyeli siparişe dönüştürmeyi amaçlıyor.

 

MILMAST geçen sürede Malezya, Fransa, İngiltere ve Rusya'daki uluslararası fuarlarda tanıtıldı. Yurt dışında ilgi gören sistem için bir Avrupa ülkesinde temsilcilik görüşmeleri yürütülüyor.

 
5 / 51
Değişen çatışma ortamı önemini artırdı

 

Son dönemde çatışma ortamının meskun mahallere kayması, zırhlı kara araçlarında teleskopik yükseltme sistemleri ihtiyacını artırdı.

 

Bu sistemlere takılan 15 metreye kadar yükseltilebilen kamera, radar, jammer ya da silah sistemleri güvenlik güçlerine önemli katkı sağlıyor. 

 

 
6 / 51
Örneğin araçlarda bulunan kamera sistemleriyle sağlıklı görüntü alınması büyük önem taşıyor.

 

Kameranın üzerine yerleştirildiği sistemin dayanıklılığı ve stabil olması görüntünün kalitesini doğrudan etkiliyor.

 
7 / 51
Farklı ihtiyaçlar için yeni çözümler yolda

 

Sistem, elektronik kontrol paneli ile kontrol ediliyor. Şirket, 6 ay içinde daha küçük bir kontrol paneli üretmeyi, ürünün kullanışlılığını artırmayı, teknolojik altyapısını geliştirilmeyi hedefliyor.

 

Şirket, Ocak ayından itibaren de daha hafif yükler için daha ekonomik çözümler sunacak yeni bir seriyi müşterilerinin kullanımına sunmayı planlıyor.

 


8 / 51
Türk askerinin gücünü artırmak için, Türk savunma sanayii de çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yerli savunma ve güvenlik projeleri gelecekte daha verimli ve etkin hale getirilecek.

 

 
9 / 51
Türk Askeri Fırat kalkanı operasyonu ve Afrin Zeytin Dalı operasyonunda milli silahları kullanarak önemli başarılar kazandı.

 

 
10 / 51
Türk askerinin gücünü artırmak için, Türk Savunma Sanayi de çalışmalarını yoğunlaştırdı.

 

 
11 / 51
Önümüzdeki dönemde savunma ve güvenlik projeleri hızlı, beklenen kalitede ve zamanında, verimli ve maliyet etkin bir şekilde gerçekleştirilecek.

 

 


12 / 51
Bu kapsamda el yapımı patlayıcılarla etkin mücadeleye yönelik sistemlerin oluşturulmasından katmanlı hava ve balistik füze savunma sisteminin geliştirilmesine kadar birçok stratejik hedef üzerinde çalışılacak.

 

 
13 / 51
VERİMLİLİK SAĞLANACAK

Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM), Türkiye’nin savunma ve güvenlik alanlarındaki gücünü artıracak yeteneklerini geliştirerek, savunma sanayinin sürdürülebilirliğini sağlayacak programları devreye sokuyor.

 
14 / 51
2021 yılına kadar olan süreçte Türk Savunma Sanayi’nin modernizasyon projelerinde hız, kalite ve maliyet etkinliği ön plana alındı.

 

 
15 / 51
Planlanan hedefler çerçevesinde uygulanacak olan projelerde kaynakları verimli ve etkin kullanarak sürdürülebilirliği ve üretkenliği artırmak, sürekli iyileştirmeyi sağlayarak, ihtiyaç makamı beklentilerinin karşılanma gücünü yükseltmek için çalışmalar yürütülecek.

 

 


16 / 51
EL YAPIMI PATLAYICILARA ETKİN ÇÖZÜM

Bu kapsamda savunmada belirlenen stratejilerden öne çıkanlar şöyle:

 
17 / 51
Hafif Orta Sınıf (HOS) helikopter programlarını milli imkanlarla gerçekleştirmek,

 
18 / 51
Katmanlı hava ve balistik füze savunma yeteneğini, yurtiçi imkanların azami şekilde kullanılarak hayata geçirilmesi,

 

 
19 / 51
Füze ve torpido sistem ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik projeleri yürütmek,

 

 


20 / 51
El yapımı patlayıcılarla etkili mücadeleye yönelik sistem ve teknolojilerin geliştirilmesini ve bunların da hızla kullanıma alınmasını sağlamak.

 

 
21 / 51
HÜRJET'E YAKIN DESTEK GÖREVİ

Türk Hava Kuvvetleri, pilotların jet uçuş eğitimlerinde T38 tipi uçakları emekliye ayırırken, boşluğu TAI’nin geliştirdiği yeni nesil eğitim uçakları “Hürjet” lerle doldurmaya hazırlanıyor.

 
22 / 51
Türk Hava Kuvvetleri’nde geçen yıl başlatılan Hürjet projesinin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

 

 
23 / 51
Türk Hava Kuvvetleri, pilotların jet uçuş eğitimlerinde T38 tipi uçakları emekliye ayırırken, boşluğu TAI’nin geliştirdiği yeni nesil eğitim uçakları “Hürjet” lerle doldurmaya hazırlanıyor.

 

 


24 / 51
YAKIN HAVA DESTEĞİ

Hürjet, pilot eğitimlerinin yanı sıra terörle mücadele ve sınır güvenliği operasyonlarında da kullanılaca

 
25 / 51
Operasyonlarda hali hazırda kullanılan F16’ların yanı sıra önümüzdeki dönemde envantere girecek F35 ve milli TFX savaş uçaklarına “yakın hava desteği sağlanması” amacıyla da Hürjet uçuş yapacak.

 

 
26 / 51
Hürjet 1.2 mach (saatte 1471 kilometre) hıza ulaşabilecek ve 45 bin feet (13 bin 716 metre) azami irtifada görev yapabilecek.

 

 
27 / 51
Hafif taarruz uçağı konfigürasyonunda üretilecek Hürjet; mühimmat, radar, kamera gibi 3 ton faydalı yük taşıyabilecek.

 

 


28 / 51
Türk Hava Kuvvetleri envanterinde, 19611972 yılları arasında üretilen T38 jet eğitim uçaklarından 70 adet bulunuyor.

 

 
29 / 51
Hürjet üretim adedinin, hafif taarruz uçağı ihtiyaçları kapsamında, 70’in üzerine çıkması bekleniyor.

 

 
30 / 51
İlk uçuşunu 2022 yılında yapması öngörülen Hürjet’in, dost ve müttefik ülkelerin hava kuvvetlerinin hizmetine de sunulması 

 
31 / 51
Savunma sanayisindeki yerlileştirme çabası zırh teknolojilerinde de yoğun olarak sürüyor. Bu alanda Türkiye'de geliştirilen ürünlerin sayısı hızla artarken, yakın zaamanda zırh malzemelerin de ülkede üretilmesi amaçlanıyor. 

 

32 / 51
Savunma sanayisinde askeri hava araçları için kompozit parçalar imal eden CES İleri Kompozit ve Savunma Teknolojileri AŞ, bugüne kadar büyük ölçüde dışarıdan alınan balistik ürünleri milli ve yerli olarak üretiyor.

 

 
33 / 51
Miğfer, yelek, kalkan, göğüs plakası gibi son teknoloji kişisel koruma ekipmanlarına imza atan şirket, araç koruma alanında ise parçacık kalkanı ve eklemeli zırhta özgün çözümlerle araç üreticilerine hizmet veriyor. Tank modernizasyonu projeleri de dahil, birçok zırhlı araç platformunda CES'in ürünleri kullanılıyor.

 

 
34 / 51
CES Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şirketin son birkaç yılda yaptığı çalışmalar ve ArGe faaliyetleriyle yurt dışından temin edilen birçok kompozit zırhı yerlileştirmeyi başardığını söyledi.

 

 
35 / 51
Modernize edilen zırhlı araçlarda "parçacık kalkanı" denilen kompozit zırh sistemi kullandıklarını anlatan Şentürk, araçların balistik koruma seviyesini artırmak için de eklemeli zırh çözümleri geliştirip, bunları yerli olarak ürün gamına kattıklarını ifade etti.

 

 


36 / 51
Zırhlıların koruma seviyesi artırılıyor

Şentürk, bu yıl itibarıyla kara kuvvetleri tarafından yaygın şekilde kullanılan bir zırhlı araç platformunda eklemeli zırh çözümlerini kullanmaya başladıklarını bildirdi.

 
37 / 51
Gebze’deki Teknopark’ta tasarımı ve yazılımı tamamen bir Türk firması tarafından geliştirilen ve Alkar adı verilen savunma amaçlı İnsansız Kara Aracı (İKA) tıpkı İnsansız Hava Araçları gibi görevler ifa edebilecek.

 

 
38 / 51
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Gürcan Karakaş’la görüştü.

 
39 / 51
Görüşmenin ayrıntıları hakkında detaylı bilgi verilmedi. Bakan Varank, sadece  "Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu CEO’su sayın Mehmet Gürcan Karakaş ile projenin yol haritasını değerlendirdik. Elektrikli otomobil, ileri teknoloji ekosisteminin de önemli bir öncüsü olacaktır." demekle yetindi.

 


40 / 51
Ancak Varank’ın devamında söyledikleri önemliydi. Çünkü bakanın söyledikleriyle geçen hafta ziyaret ettiği Gebze Organize Sanayi Teknopark’ta kendisine gösterilen, kuluçkadan çıkmakta olan teknolojiler arasında doğrudan bağlantı vardı.

 

 
41 / 51
Varank “Ülkemizin gelecekte çok önemli fırsatları yakalayabilmesi için otomobil projesinin mutlaka başarılı olması gerekiyor. Bu sadece bir otomobil projesi değil, yeni bir teknolojik ekosistem oluşturma hamlesidir. Dünyanın nereye yöneldiğinin farkındayız. Artık akıllı şehirler ile entegre otomotiv teknolojileri, yapay zeka tabanlı otonom sürüş algoritmaları, akıllı şarj alt yapıları ve benzeri alanlarda girişimci firmalarımız için fırsatlar bulunmaktadır. Bu fırsat penceresini çok iyi değerlendireceğiz. Dünya ile rekabette insan kaynağımız da, cesaretimiz de fazlasıyla var."

 

 
42 / 51
SON HALİNİ VARANK GÖRDÜ
 
Mustafa Varank geçen hafta Teknopark’ı ziyaret etti. Her ne kadar çok bilinmese de Gebze’deki bu teknoloji geliştirme merkezinde pek çok genç girişimci oldukça ciddi projeler üzerinde çalışıyor. İşte bu ilginç projelerden birine Habertürk ulaştı.
 
43 / 51
Alpera Savunma Sistemleri tarafından geliştirilen ‘Alkar’ isimli projeyi geçen hafta Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da yakından inceledi.
 
Bu proje, Bakan Varank’ın “fırsatlar var” diyerek işaret ettiği “yapay zeka tabanlı otonom sürüş algoritmaları, akıllı şarj alt yapıları” alanında çalışmalar yapan birkaç genç mühendis tarafından yürütülüyor ve sona gelinmiş durumda.
 

44 / 51
AZILIMI SİVİL ARAÇLARDA DA KULLANILABİLİR
 
Meskûn mahallerde yürütülen operasyonlarda kullanılmak üzere geliştirilmiş olan otonom bir araç olan Alkar’ın yazılımı sivil amaçlarla modifiye edilerek sürücüsüz yerli araçların geliştirilmesinde de rahatlıkla kullanılabilir durumda.
 
45 / 51
Her türlü arazi koşulunda sürücüsüz olarak yol alabilen Alkar, görsel, işitsel ve durumsal veri aktarımı yapabildiği gibi özel yazılımı sayesinde birkaç personelin tehlikeye atılarak yapabileceği işleri de üstlenebiliyor.
 
Aracın modüler yapısı, görev yuvasına farklı tip kalibre silah ve sistemlerin montajına imkan veriyor. Bunlar ihtiyaca göre bir bomba imha robot kolu, (düşman) keskin nişancı tespit sistemi, 7.62 mm çapında entegre M134 silah, 40mm bomba atar veya yazılım tabanlı RFEYP köreltme/karıştırma sistemi olabiliyor.
 
46 / 51
“YERLİ ARAÇ PROJESİNDE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ”

Alkar’da kullandıkları yazılımın askeri ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak hazırlandığını söyleyen Alpera Savunma Sistemleri ve Alpera Motors Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Özbarlı asıl çalışma alanlarını “Şehirlerinde ulaşımın parçası olacak farklı sivil kullanım amaçlı modellerin geliştirilerek mevcut sistemlere entegre edilmesi, yeni nesil araçların tasarımı, geliştirilmesi ve uygulanması konularında özgün ve yerli çözümler” olduğunu belirtiyor. Özbarlı sivil ulaşım alternatiflerini ana çalışma alanı olarak belirlediklerini bu amaçla elde edilen tüm bilgi birikiminin hafif ve otonom kara araçları grubundaki tüm savunma sistemlerine uygulanabilir olduğunu gibi Türkiye’nin yerli binek araç projesinde de kullanılabilir olduğunu ve o projenin bir parçası olmak istediklerini söylüyor.

 
47 / 51
Bilkent Üniversitesinde mevcut roketatar sistemlerindeki çeşitli kısıtlılıkları kaldıran yerli savunma için Dikey Atış Sistemi geliştirildi. Dikey Yerleşimli Lançer (Mızraklı Süvari) Sistemi yerli savunma sanayinin gücüne güç katacak.

Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri Ahmet Can Şuyun, Petek Ellialtıoğlu, Arda Karabey, Tutku Güzelcan, İlyas Kocaer, Damla Leblebicioğlu ve Berk İzgi Danış, Sanayi Odaklı Bitirme Projesi etkinliği kapsamında ROKETSAN için Dikey Atış Sistemi üzerinde çalıştı. 

 


48 / 51
Savunma alanında Dikey Atış Sistemi gibi ürünlerin yurt içinde geliştirilmesi hem maliyet hem de ülkenin kendi taktik ihtiyaçlarına uygun çözümler üretilmesi açısından önem taşıyor. 

Bilkent Üniversitesi bünyesinde bu ihtiyaçlardan yola çıkılarak, Dikey Atış Sistemi’nin prototipinin tasarlanması, geliştirilmesi ve üretilmesine çalışıldı. Bu konuda kapsamlı literatür çalışması gerçekleştirildi. Proje ekibi, mevcut ürünlerdeki sınırlılıkları ortadan kaldırmaya ve ROKETSAN’ın belirttiği gereksinimler doğrultusunda tasarımı şekillendirdi. 

 
49 / 51
KOMUTLAR BİLGİSAYARDAN

Proje kapsamında doğru ve hızlı konumlandırma ve ateşlemeyle hedefin vurulmasını sağlayacak bir sistemin ortaya konulmasına çalışıldı. Öğrencilerden İlyas Kocaer’in verdiği bilgilere göre, ekip, en az 3 farklı mühimmatı, toplamda ise 6 mühimmatı atabilecek roketatar prototipi geliştirdi. 

 
50 / 51
Sistem, yatay eksende 360 derece hareket edebiliyor ve çok sayıda tur atabiliyor. Tüm hareketler ateşlemeye gereksinim olmaksızın mekanik olarak gerçekleştiriliyor. Roketatarın 6 namlusu da bağımsız olarak dikey eksende 90 derece görev yapabiliyor. Komutlar sisteme, araç bilgisayarından bir arayüz üzerinden gönderiliyor. 

 

 
51 / 51
BENZERLERİNDEN ÜSTÜN 
 
Mevcut ürünlerde hareket kısıtlılığı, farklı tipte mühimmatları atamama ya da sistemin korunmasına yönelik kısıtlılıklar bulunuyor. Geliştirilen Dikey Atış Sistemi, yatay ve dikey eksendeki geniş hareket alanı, farklı tipte mühimmatlar atabilmesi ve korumaya yönelik mekanizmalarıyla benzer ürünlerden üstünlükler taşıyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AB’nin Türkiye şaşkınlığı: Bu inanılmaz bir şey! İşte yüzyılın anlaşması Erdoğan: Böyle bir kişiyle görüşmem! Ancak bir şartla... Rekor Sayıda Bekçi Alınacak: İşte Şartlar