Dikkat ! Tuvalete Telefonla Girenler Ya*ndı
*Siz de telefonsuz asla deyip tuvalete bile telefonunuzla girenlerden misiniz? Tuvalete göt*ürdüğünüz cep telefonu, bir yıldırımsavar gibi etraftaki mikropları toplayıp el, ağız ve cildim*iz yoluyla bu mikropları bize taşıyor..
İngiltere’de bulunan Surrey Üniversitesi’nde Mikrobiyoloji talebeleri, geçtiğimiz sene cep telefonlarını yakından araştırdı. Cep telefonlarında tuvaletlere oranla 18 kat daha fazla bakteri bulu*nduğu ortaya çıktı.
Üniversiteden Hekim Simon Park, cep telefonlarının irtibat emeli olmasıyla beraber kullanıcılarının şahsi
izlerini de taşıdığını belirtti. Ve cep telefonları üzerinde bir hayli bakterinin varlığını farketti.
*CEP TELEFONUNDA TUVALLETTEN 18 KAT DAHA BAKTERİ VAR
Cep telefonlarında tuvaletlere oranla 18 kat daha fazla bakteri bulunduğu ortaya çıktı. Üniversiteden Hekim Simon Park, cep telefonlarının irtibat emeli olmasıyla beraber kullanıcılarının şahsi izlerini de taşıdığını belirtti. Başka Bir Deyişle telefonlara gıda ve içeçekler de bulaştırılıyor. O sebeple bu bakterilerin içerisinde besin zehri kapsayanlar da bulunuyor.
*TELEFONUNUZU TEMİZLEYİN
Uzmanlar, cep telefonu pakliğine itina gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi. Cep telefonunuz parçalara dağılabiliyorsa, yeniden 3 ayda bir telefonu kapattıktan sonra en ince parçalarına kada*r ayırmalısınız. Pili p*muk ya da toz önleyici mendil ile arındıktan sonra, kart yuvası ve öteki detay bölgeleri kulak çöpü ya da kullanılmamış diş fırçası takviyeyi ile arınabilirsiniz.
*TELEFONUNUZU PARÇALARINA KADAR AYIRIN
Uslu telefonunuzun pakliğini umursamama etmemelisiniz. Şayet uslu telefonunuzu parçalara ayırabiliyorsanız 3 ayda bir telefonu kapattıktan sonra en ince parçalarına kadar ayırmalısınız**. Pili pamuk ya da toz önleyici mendil ile arındıktan sonra, kart yuvası ve öteki detay bölgeleri kulak çöpü ya da kullanılmamış diş fırçası takviyeyi ile arınabilirsiniz.